Au fost stabilite contingentele pentru români

Au fost stabilite contingentele pentru români

Trimis de Redactia la Joi, 06/19/2008 - 14:40

După semnarea, la data 27 mai 2008, la Bruxelles, a Protocolului II al Acordului de liberă circulaţie încheiat între Elveţia şi Uniunea Europeană, Consiliul Federal elveţian a aprobat, la 18 iunie 2008, punerea la dispoziţia cetăţenilor români şi bulgari a contingentelor de permise de şedere acordate până la intrarea în vigoare a Protocolului.

 

Pe an calendaristic este vorba de un număr de 282 permise de sejur de lungă durată şi 1006 permise de şedere de scurtă durată, pentru România şi Bulgaria. În prima fază autorităţile elveţiene vor elibera autorizaţiile de şedere în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2008 proporţional cu timpul rămas.

 

Obţinerea unui astfel de permis se bazează pe îndeplinirea criteriilor prevăzute de legislaţia elveţiană pentru statele terţe (non-EU), cu luarea în calcul, caz cu caz, a exigenţelor în materie de calificare, a condiţiilor curente de lucru şi salariu în Elveţia şi a folosirii principiului priorităţii mâinii de lucru indigene.

 

Numerele exacte, pe ani, aici.

 

 

 

Comentarii

Trimis de Anonymous (neverificat) la

oare nr de permise de lunga durata si sejur e nr de permise noi in fiecare an sau totalul lor?

Trimis de Anonymous (neverificat) la

da, numarul amintit este pentru fiacare an, pâna la itrarea in vigoare a "Protocolului II" de extindere a libertatii circulatiei.
Oricum numarul se reduce "pro rata temporis", deci in functie de durata efectiva din an pentru care s-a dat aprobarea, anume de la 1. Julie, la 31 decembrie 2008.

Trimis de Anonymous (neverificat) la

Cotele sunt pentru noii veniti in Elvetia, nu se aplica sotiilor/sotilor/partenerilor si nici celor care deja locuiesc in CH.

Trimis de Anonymous (neverificat) la

cum se poate obitne permisiile de sedere..ce trebuie sa fac sa obtin acest permis...va multumesc..

Trimis de Anonymous (neverificat) la

Daca sunteti sub 30 ani si cunoasteti o persoana elvetiana gata sa
semneze ca garant pentru Dv, va puteti inscrie la un Institut
International din Geneva, studii 5-6 ani in care aveti drept de munca
50% in timpul scolii si 100% in vacante, vi se da permis de rezidenta
5-6 ani.Scoala e privata,dar costa putin (cca 3000 euro/an). La Geneva
se vorbeste limba franceza.  www.ismgeneve.net

Trimis de Anonymous (neverificat) la

cum pot obtine un permis ca sa lucrez ca asistenta medicala[am recunoasterea diploma recunoscuta in italia]

Trimis de unnick (neverificat) la

salut
in situatia in care eu sunt deja casatorit aici, si am un job, dar sunt in procedura de divort am nevoie de un asemenea permis?
 

Pagini

Add comment

Autentificare sau înregistrare pentru a posta comentarii

 


 Despre noi    Termeni de utilizare    Abonarea la ştiri    Donaţii    Implică-te şi tu!    Contact         Hosting by