pot sa zic si eu din experienta mea caci si eu am m-am lovit de invidia si ignoranta altor romani, este un lucru cert, atunci cand cineva pleaca din tara natala se schimba foarte mult, chiar daca se schimba in bine sau rau, dar se schimba, unii raman la fel de ajutatori ca si inainte iar altii dau cu ignoranta in stanga si in dreapta...
de parca nu am fii oameni, n-i se dezvolta ceva in creier si ne credem superiori celorlalti doar pt ca avem mai multi bani sau avem ''influenta'', influenta la ce anume? tot ce vedem in jur este imaginatia noastra, ne-am imaginat ceva si am facut, toti suntem la fel ca vrem sau nu...., asa mi-ar placea sa ii intreb pe cei care au bani multi adica hartii multe daca sunt fericiti daca lor viata l-i se pare frumoasa, daca are vreun sens si daca ar ramane fara bani ce ar face? deja stiu raspunsul..., in fond ce sunt banii? sunt niste hartii pe care noi oamenii le-am dat o valoare, si zic eu o valoare mortala...
acuma asa ca o gluma: modestia ramane intre valorile: 0-1000 euro, lacomia incepe de la 10.000-100.000 euro iar ignoranta intre 100.000euro-si urca pana unde pot unii sa stranga sau sa ''imprumute'':))
noi toti probabil credem caci viata asta e numai legata de bani, sa aratam altora cat am strans ce relatii avem, ce casa, ce masina etc... insa am uitat sa ne traim viata, sa simtim caci traim... nu sa fim prinsi in acest sistem iar mai apoi daca nu mai putem sa ne tinem de el, cadem.... trist dar se intampla cu multi asa... am intalnit multe persoane calatorind prin europa, de 3 ani calatoresc si ma mut din tara in tara, am avut parte de multa raceala din partea oamenilor, nu numai romani, poate ca a fost bine poate ca nu, nu am avut ocazia sa intalnesc prea multi romani, oricum nu numai romanii sunt asa de invidiosi, peste tot vom intalnii oameni cu invidie, normal face referire la romani pt caci ii stim pe unii cum sunt, dar inca nu i-am vazut pe straini ce fac si cum se comporta ei intre ei

)