Forumul românilor din Elveţia

Acum este Vin, 24 Mai 2019 7:58 am

Ora este UTC [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 73 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Mar, 05 Iun 2012 12:56 pm 
Neconectat
activ şi comunicativ

Membru din: Mar, 13 Dec 2011 10:25 pm
Mesaje: 985
Shorrick scrie:
Mie mi se pare ca Soterro zice ca oxalatul este în scoartza socului, care nu cred sa intre în reteta socatei :)


Rezon! Mea Culpa! :snif:
Era vorba de proceduri de detoxifiere (pe care tot cetateanu' de bun simt le aplica cel putin de 6 ori pe zi, 7 zile pe saptamana, 52 de saptamâni pe an :D ), ori de leacuri impotriva varsaturilor si a parazitilor intestinali(cu aceeasi posologie). Toata diferenta consta in cum o razi: de jos in sus sau de sus in jos.(coaja.)

_________________
"S'excuser ne signifie pas toujours que tu as tort et que l'autre a raison. Cela signifie simplement que tu considères ta relation plus importante que ton ego."


Ultima oară modificat de luminita pe Mar, 05 Iun 2012 1:07 pm, modificat 1 dată în total.

Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Mar, 05 Iun 2012 1:07 pm 
Neconectat
activ şi comunicativ

Membru din: Mar, 13 Dec 2011 10:25 pm
Mesaje: 985
Soterro scrie:
Shorrick scrie:
Mie mi se pare ca Soterro zice ca oxalatul este în scoartza socului, care nu cred sa intre în reteta socatei :)

Multumesc, ma bucur ca exista cineva care chiar citeste ce scriu :)

Raspunsul meu era la articolul din ziar (din care am si citat, in speranta ca cineva se uita), care articol prezinta pe larg proprietatile aproape miraculoase ale ALTOR parti decat pulpa fructelor si florile.


...cum ziceam mai sus: curele de detoxifiere,se fac cel putin de 6 ori pe zi, 7 zile pe saptamana, 52 de saptamâni pe an. Cu siguranta ca oxalatu' de calciu din scoarza socului este nociv.

Traiasca medicamentele de detoxifiere produse de frumoasele concerne farmaceutice!!! \m/


PS Bunii si strabunii erau cretini patentati. Nu tu o statistica, nu tu un studiu de caz... :-j

_________________
"S'excuser ne signifie pas toujours que tu as tort et que l'autre a raison. Cela signifie simplement que tu considères ta relation plus importante que ton ego."


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Mar, 05 Iun 2012 1:21 pm 
Neconectat
Admin
Avatar utilizator

Membru din: Joi, 17 Mar 2005 4:17 pm
Mesaje: 1781
luminita scrie:
Cu siguranta ca oxalatu' de calciu din scoarza socului este nociv.
Traiasca medicamentele de detoxifiere produse de frumoasele concerne farmaceutice!!! \m/
PS Bunii si strabunii erau cretini patentati. Nu tu o statistica, nu tu un studiu de caz... :-j

Am asa o senzatie ca lumea in care traiesti tu este numai in alb si negru. Cine nu e cu noi e impotriva noastra, daca produsul ala nu e bun celalalt e cu siguranta bun, si as putea continua cu exemplele. Parerea mea? Ar fi grozav sa fie atat de simplu si clar.

_________________
Nu am dreptate.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Mar, 05 Iun 2012 1:29 pm 
Neconectat
activ şi comunicativ

Membru din: Joi, 11 Aug 2005 10:58 am
Mesaje: 711
Localitate: Geneva
luminita scrie:
PS Bunii si strabunii erau cretini patentati. Nu tu o statistica, nu tu un studiu de caz... :-j


Având în vedere ca strabunii mureau la avansata vârsta de 45 de ani, nici nu prea mai aveau timp sa faca statistica sa vada daca praful de ochi de broasca e chiar medicament pe bune sau nu...

_________________
The opinions expressed above are not necessarily the opinions of management and may in fact be the opposite of that intended in order to confuse and obfuscate trolling readers.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Mar, 05 Iun 2012 1:36 pm 
Neconectat
activ şi comunicativ

Membru din: Mar, 13 Dec 2011 10:25 pm
Mesaje: 985
Soterro scrie:
Am asa o senzatie ca lumea in care traiesti tu este numai in alb si negru. Cine nu e cu noi e impotriva noastra, daca produsul ala nu e bun celalalt e cu siguranta bun, si as putea continua cu exemplele.


POFTIM?!?
Cer scuze, nu am inteles. In momentu' de fata am senzatia ca ..mi-ai "furat" replica (aia cu alb si negru, si care dupa parerea mea ti se potrivea tie).

In toate discutiile legate de medicamente, TU ai respins in mod constant orice chestie care nu are in spate tomuri de studii, si cearsafuri de statistici. TU ai respins in mod constant orice alt tip de terapie care NU este medicina alopata. TU ai sustinut ca orice alta abordare a unei boli (ex: dezechilibru energetic, "soc" psihic etc) este complet gresita. ...Sau ma insel?

_________________
"S'excuser ne signifie pas toujours que tu as tort et que l'autre a raison. Cela signifie simplement que tu considères ta relation plus importante que ton ego."


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Mar, 05 Iun 2012 2:51 pm 
Neconectat
Admin
Avatar utilizator

Membru din: Joi, 17 Mar 2005 4:17 pm
Mesaje: 1781
luminita scrie:
este complet gresita. ...Sau ma insel?

Ce e gresit - nu suntem in masura nici eu NICI tu sa spunem, n-avem nici pregatire nici experienta. Ce este NEFONDAT(*) insa deranjeaza (pe mine cel putin) atunci cand este fluturat ca maharelee aaadevaaar. Daca cusurul meu este ca nu inghit afirmatiile nedovedite, atunci mi-l recunosc fara rusine.

*) Nefondat nu e sinonim cu gresit, zice dictionarul.

_________________
Nu am dreptate.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Mar, 05 Iun 2012 7:52 pm 
Neconectat
activ şi comunicativ

Membru din: Mar, 13 Dec 2011 10:25 pm
Mesaje: 985
Soterro scrie:
Ce e gresit - nu suntem in masura nici eu NICI tu sa spunem, n-avem nici pregatire nici experienta. Ce este NEFONDAT(*) insa deranjeaza (pe mine cel putin) atunci cand este fluturat ca maharelee aaadevaaar. Daca cusurul meu este ca nu inghit afirmatiile nedovedite, atunci mi-l recunosc fara rusine.

*) Nefondat nu e sinonim cu gresit, zice dictionarul.


Ai perfecta dreptate! A te sprijini pe chestii fondate este cea mai inteleapta atitudine, mai cu seama când nu prea stim despre ce e vorba in propozitie.
Dar ce te faci atunci când chestii FONDATE(si cu acte in regula), se dovedesc a fi de fapt prea...putin fondate?

Ca idee,stii cam câte medicamente (cu acte in regula si cu cearsafuri de statistici in dotare) au fost retrase de pe piata in ultimii ani? Ai idee câti medici au prescris acele medicamente bolnavilor? Ai idee câti bolnavi le-au luat, si ce au patit dupa aia?

Pe mine ma apuca nervii când interesul financiar calca (chiar si) peste cadavre.

Io nu-s mare fan medicina alternativa, dar ma enerveaza atitudinea exclusivista a "detinatorilor de adevar"(aia organizati in diverse moduri si "recunoscuti"). Si spun asta gândidu-ma la dr Hamer si la o abordare diversa a conceptului de boala.

_________________
"S'excuser ne signifie pas toujours que tu as tort et que l'autre a raison. Cela signifie simplement que tu considères ta relation plus importante que ton ego."


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Mar, 05 Iun 2012 7:55 pm 
Neconectat
activ şi comunicativ

Membru din: Mar, 13 Dec 2011 10:25 pm
Mesaje: 985
Shorrick scrie:
Având în vedere ca strabunii mureau la avansata vârsta de 45 de ani, nici nu prea mai aveau timp sa faca statistica sa vada daca praful de ochi de broasca e chiar medicament pe bune sau nu...


Dupa alti autori vârsta era de 33 de ani.

Sursa? Multumesc.

_________________
"S'excuser ne signifie pas toujours que tu as tort et que l'autre a raison. Cela signifie simplement que tu considères ta relation plus importante que ton ego."


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Mar, 05 Iun 2012 7:59 pm 
Neconectat
activ şi comunicativ

Membru din: Mar, 13 Dec 2011 10:25 pm
Mesaje: 985
@Soterro: In alta ordine de idei, ai idee ce cantitate de acid oxalic, respectiv oxalati bagi la ghiozdan, zilnic?

_________________
"S'excuser ne signifie pas toujours que tu as tort et que l'autre a raison. Cela signifie simplement que tu considères ta relation plus importante que ton ego."


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Mie, 06 Iun 2012 10:04 pm 
Neconectat
tânără speranţă

Membru din: Sâm, 21 Mai 2005 1:27 am
Mesaje: 391
Localitate: CH
Nici nu stiam ca si bautul socatei poate genera atata trafic :D


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Joi, 07 Iun 2012 1:28 pm 
Neconectat
Admin
Avatar utilizator

Membru din: Joi, 17 Mar 2005 4:17 pm
Mesaje: 1781
luminita scrie:
@Soterro: In alta ordine de idei, ai idee ce cantitate de acid oxalic, respectiv oxalati bagi la ghiozdan, zilnic?

http://www.nature.com/ki/journal/v57/n4 ... 1506a.html
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=george&dbid=48

_________________
Nu am dreptate.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Joi, 07 Iun 2012 4:10 pm 
Neconectat
tânără speranţă

Membru din: Dum, 07 Feb 2010 5:17 pm
Mesaje: 342
O zi buna tuturor,
sa ne intoarcem la socata noastra....
Vazind ca fac socata in recipiente de 3 litri, am facut de citeva ori si rezultatele au fost f. diverse, dupa cum v-am mai spus.
Ultimele 2 productii au iesit ....rau, de aruncat.
Singura schimbare : mai putin zahar(intentionat) si citeva zile in plus la fermentare (din intimplare).
Primele productii erau f. bune, iar acum sint cam dezamagita.
Am un dubiu: voi inchideti recipientul ermetic sau il lasati deschis ?
Si cit timp conservati socata ?
Dupa vreo 2 saptamini se formeaza si la voi un depozit pe fundul sticlei ?
O zi buna si socata la fel de buna (cel putin ca primele in cazul meu)...
A.C.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Joi, 07 Iun 2012 10:32 pm 
Neconectat
Admin
Avatar utilizator

Membru din: Joi, 17 Mar 2005 4:17 pm
Mesaje: 1781
Cateva pareri:
- zahar trebuie intr-o oarecare concentratie ca sa fermenteze - sa aiba ce papa drojdiile (dupa fermentare nu mai e asa dulce)
- zaharul caramelizat e digerat mai usor de drojdii, deci nu-i nevoie sa o tii prea mult la soare
- drojdia de cumparat are un gust anume, daca faci fara drojdie si o lasi deschisa la soare si cu caramel are cu totul alt gust
- ermetic in timpul fermentarii inseamna zero drojdii din aer, numai alea pe care le-ai bagat tu sau ce-o fi pe flori (valeu)
- orice fel de drojdie inseamna mai devreme sau mai tarziu ceva ce pluteste in socata, unii o filtreaza cat de cat prin tifon sau panza
- n-am mai auzit vreodata de vreo socata sa stea 2 saptamani, explodeaza borcanul (la o saptamana deja e mult prea acidulata, plus ca incepe sa pardon puta de la suprafermentare desi gustul e inca ok)

PS: dupa o saptamana deja are alcool, n-as mai da-o la copii - eventual fiarta si racita
PPS: grabiti-va daca mai vreti sa incercati si cu adaosuri de coaja de portocala sau ghimber :)

_________________
Nu am dreptate.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Vin, 08 Iun 2012 4:52 pm 
Neconectat
activ şi comunicativ

Membru din: Mar, 13 Dec 2011 10:25 pm
Mesaje: 985
Soterro scrie:
luminita scrie:
@Soterro: In alta ordine de idei, ai idee ce cantitate de acid oxalic, respectiv oxalati bagi la ghiozdan, zilnic?

http://www.nature.com/ki/journal/v57/n4 ... 1506a.html
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=george&dbid=48


"Our preliminary results with oxalate-controlled diets suggest that the absorption of dietary oxalate is highly variable between individuals and that it can contribute up to 72% of the urinary oxalate excreted. If modifying the oxalate content of the diet decreases urinary oxalate excretion and stone formation, it could become an important tool in decreasing stone occurrence in stone formers."


Impresionant rezultat mai ales ca studiul a fost efectuat pe 5(cinci!) indivizi (3 femei si 2 barbati in cu media de vârsta de 28,7 ani) ! :D :D :D


"...recent research studies have shown that intake of protein, calcium, and water influence calcium oxalate affect stone formation as much as, or more than intake of oxalate."

"Finally, some foods that have traditionally been assumed to increase stone formation because of their oxalate content (like black tea) actually appear in more recent research to have a preventive effect"

"For the vast majority of individuals who have not experienced the specific problems described above, oxalate-containing foods should not be a health concern."


DECI ??? Ca la intrebare nu mi-ai raspuns...

P.S. -Câteva din alimentele de pe "listele negre ale oxalatului" sunt recomandate de diversi medici si nutritionisti, in cure de detoxifiere (de ex: patrunjelul, toate acele berries, kiwi, ceai).
- In medicina traditionala chineza, rinichiul este asociat cu anxietatea. Cand rinichiul nu functioneaza bine apare stare anxioasa si invers. (Da' ei zic ca-i vorba de un dezechilibru energetic pe perechea de meridiane "rinichi - vezica urinara". Si nu am reusit sa ma lamuresc daca mai intai e starea anxioasa sau e deficitu' energetic) .

_________________
"S'excuser ne signifie pas toujours que tu as tort et que l'autre a raison. Cela signifie simplement que tu considères ta relation plus importante que ton ego."


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Dum, 10 Iun 2012 2:19 pm 
Neconectat
tânără speranţă

Membru din: Dum, 07 Feb 2010 5:17 pm
Mesaje: 342
Multumesc mult Soterro, am sa tin cont de sfaturile tale.
Cand zici 2 saptamini (ca e prea mult) te referi la socata deja filtrata in sticle ?
Deci socata pusa in sticle trebuie consumata pina in 2 saptamini ?
Multumesc
A.C.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Lun, 11 Iun 2012 10:42 am 
Neconectat
Admin
Avatar utilizator

Membru din: Joi, 17 Mar 2005 4:17 pm
Mesaje: 1781
dac68 scrie:
Cand zici 2 saptamini (ca e prea mult) te referi la socata deja filtrata in sticle ?
Deci socata pusa in sticle trebuie consumata pina in 2 saptamini ?

Fermentarea odata inceputa nu se opreste prin filtrare :) Deci daca vrei sa pastrezi socata, ori faci limonada aia de la inceput si o pui imediat in sticle (aia insa nu mai e socata ci suc de soc), ori dupa fermentare o fierbi si o pui dupa aia (mai pierde si din alcool cu ocazia asta). Eu insa n-am incercat nici una nici alta, si in general n-am incercat niciodata sa le pun in sticle ermetice. Se face in cateva zile, se bea in alte cateva zile, servus pana la anul. Daca vrei bautura de soc pe mai tarziu, iti recomand faci sirop (din ala de-l inmultesti cu apa la folosire). Asta daca mai gasesti acum flori...

PS: ia zi, ti-a sarit in cap dopul sticlei cand ai desfacut-o?

_________________
Nu am dreptate.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Lun, 11 Iun 2012 4:50 pm 
Neconectat
tânără speranţă

Membru din: Dum, 07 Feb 2010 5:17 pm
Mesaje: 342
Soterro,
a sarit dopul aproape ca la champagne.....
Dar nu m-am speriat; ca m-ai avizat.
Merçi
O zi buna
A.C.
P.S. incep sa ma pierd prin toate retetele astea; ieri am aflat de la profesoara de germana a fetei mele ca in Germania folosesc fructele de soc sa faca o bautura buna.
I-am spus ca sint toxice, dar a zis ca daca sint coapte e ok (si depinde de cum sint preparate).
Nu stiu, nu ma apuc sa incerc (cu toate ca acum sint plina de fructe), astept florile la anul.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Lun, 11 Iun 2012 5:49 pm 
Neconectat
Admin
Avatar utilizator

Membru din: Joi, 17 Mar 2005 4:17 pm
Mesaje: 1781
dac68 scrie:
dar a zis ca daca sint coapte e ok (si depinde de cum sint preparate).

Pai a zis foarte bine, nu?

_________________
Nu am dreptate.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Joi, 14 Iun 2012 10:23 pm 
Neconectat
nou venit
Avatar utilizator

Membru din: Sâm, 24 Ian 2009 3:53 am
Mesaje: 56
Localitate: Yverdon-les-Bains
Zaharul si drojdia pot fi inlocuite cu miere. Asa, macar, eviti aluminiul care cica se mai pune prin drojdie.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Lun, 02 Iul 2012 8:19 pm 
Neconectat
tânără speranţă

Membru din: Sâm, 21 Mai 2005 1:27 am
Mesaje: 391
Localitate: CH
Sunt la a doua sarja de socata cu flori adunate la sf. iunie :) (prima pusa la inceputul lui iunie).
Daca ma desteptam mai devreme prin mai era deja a treia , deci.... in Elvetia cine umbla prin natura sunt sigur ca poate extinde sezonul de flori din mijl. mai pana in iunie.
Doar pe raza mea de alergare gasesc intr-o singura padure trei zone de inflorire.

Alta intrebare- borcanele mele nu fac bulisoare nici macar dupa o saptamana de stat in soare pe balcon (nu pun drojdie sau paine), amestecand de 1-2 ori pe zi.... si dupa ce-am strecurat socata in sticle, de abia dupa 1-2 saptamani incepe sa fie bautura usor acidulata. Ce faceti voi altfel?

M-am hotarat sa pun de data asta numai 900 gr zahar, in loc de 1 kg (asa mie mi-era bautura prea dulce).

Anul trecut mult timp nu au aparut bulisoare in borcane, dintr-o data a aparut o pelicula ca mucegaiul la suprafata recipientelor... si la urma a fost gustul aproape de 'fermentat din greu'. Si anul trecut si anul acesta pun doar o carpa de bucatarie deasupra, indoita dublu pe 'lung' (altfel ar veni tot felul de musculite sa se inece in borcane).


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Mar, 03 Iul 2012 1:48 pm 
Neconectat
tânără speranţă

Membru din: Dum, 07 Feb 2010 5:17 pm
Mesaje: 342
Buna ziua,
pai eu zic sa pui un colt de paine (micut) si vei vedea ca va iesi acidulata si mai delicata decit daca ai pune drojdie.
O zi buna
A.C.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Mar, 03 Iul 2012 10:27 pm 
Neconectat
Admin
Avatar utilizator

Membru din: Joi, 17 Mar 2005 4:17 pm
Mesaje: 1781
dac68 scrie:
pai eu zic sa pui un colt de paine (micut) si vei vedea ca va iesi acidulata si mai delicata decit daca ai pune drojdie.

Tot drojdie :)

_________________
Nu am dreptate.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cum se face socata?
MesajScris: Mie, 04 Iul 2012 11:46 am 
Neconectat
tânără speranţă

Membru din: Dum, 07 Feb 2010 5:17 pm
Mesaje: 342
Da, stiu Soterro che e tot drojdia din paine care porneste fermentarea.
Dar cu paine mie mi se pare ca iese mai delicata socata.
Si pe urma un colt de paine il ai tot timpul in casa...nu trebuie sa te duci sa-l cumperi.
o zi buna
A.C


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 73 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Ora este UTC [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România