dacian scrie:
Acum nu stiu ce iti aduci tu aminte din filmul de instructaj dar la fiecare secunda ti se pot intimpla lucruri oribile. daca ma gindesc numai la testul final de la PADI iesirea de urgenta fara tub de oxigen....
iti pot exploda plaminii intr-o bucurie si sa te inneci in propriul singe.
tocmai am primit in weekendul trecut brevetul de scafandru, asa ca acum pot sa vorbesc in cunostinta de cauza. scoala am facut-o la ssi- sunt concurentii nr 1 al lui padi. faci intr-adevar testul final cu iesirea de urgenta fara tub de oxigen, dar daca urmezi exact instructiunile (trebuie sa expiri incontinuu, nu ai voie sa-ti opresti respiratia deloc sub apa si cum nu ai posibilitatea sa inspiri, atunci expiri, faci bule de aer incontinuu. si n-o sa-ti vina sa crezi cat aer avem in plaman, nu exista ca "nu mai ai aer"), nu ai nici o problema. Iar proba asta o faci prima data in bazin, unde adancimea este doar de 3 m si chiar daca iesi ca racheta de sub apa nu ti se intampla nimic. Si daca intr-adevar ajungi intr-o situatie limita candva, esti recunoscator ca stii cum sa procedezi.
In privinta pericolului- e periculos si sa mergi pe strada. Iti cade un ghiveci in cap si gata, nu? N-o sa fiu niciodata un scafandru impatimit, dar cu siguranta ca o sa merg din cand in cand la scufundat. In lacurile noastre (am fost dupa cum am spus in Vierwaldstsee) e apa foarte tulbure si n-am vazut mare lucru, doar cativa pestisori si niste melci, era rece (dar am avut un weekend exceptional ca vreme), dar nu foarte, n-am dardait. Am intrat fara manusi, dar am avut casca. In bazin intram fara casca. Se poate intra si iarna in lac (profesorul nostru merge des si iarna) dar iti trebuie un costum de scafandru special (uscat) si e posibil. Apa are iarna in jur de 2 grade.