Forumul românilor din Elveţia

Acum este Mie, 11 Dec 2019 12:41 am

Ora este UTC [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 126 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Cartea "noastra" de bucate
Da 85%  85%  [ 22 ]
Nu 4%  4%  [ 1 ]
Inutil si...aiurea 12%  12%  [ 3 ]
Voturi totale : 26
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Vin, 28 Mai 2010 11:24 am 
Neconectat
nou venit
Avatar utilizator

Membru din: Lun, 02 Mar 2009 4:33 pm
Mesaje: 44
Ce placinta Garofito? si imi pare rau sa te dezamagesc...dar nu e bucatarie romaneasca...prima e reteta din 20minutes iar a doua....de pe ambalaju de coca leisi cred... :D


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Vin, 28 Mai 2010 4:36 pm 
Merci, merci... :) La aia cu somonul, nu m-ai prins! :p La mine, tot ce ține de mare și ce sălășuiește pe acolo....nț! Dar musacaua aia de legume... miam-miam... Tre să mă aprovizionez mâine și să o încerc! Mulțam fain! Țuc iu!


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Dum, 30 Mai 2010 4:55 pm 
Azi, cică e ziua mamei la franțuji! Și pentru a o celebra, m-am apucat de bucătăriseală! :)

Precum am mai scris, eu nu le prea am la capitolul ăsta... dar... noroc cu netul ăsta mare și generos! :)

Așadar, eu dacă am să postez rețete...fiți sigure că-s simple și - eventual luate de pe net - îmbunătățite cu idei trăznite din capul subsemnatei!

Așadar... fiindcă, deși zi de sărbătoare, nu aveam chef să fac ceva special și să stau ore întregi în bucătărie... am optat pentru:

OSTROPEL DE PUI cu MAMALIGĂ

Ingrediente pentru circa trei porții:

500 gr carne de pui (se recomadă pulpe inferioare, eu am pus piept de pui și a ieșit bine)
100 ml vin alb sec
1 ceapa mare
1 ardei gras
500 gr rosii foarte coapte (pot fi din conserva)
4 catei usturoi
1 fir cimbru
1 foaie dafin
sare, piper
2 linguri ulei
patrunjel proaspat pentru servit (eu nu am avut proaspăt așa că am pus cozi de ceapă verde, tocate)

Mod de preparare:

Incingeti uleiul si prajiti carnea de pui, pe care presarati sare si piper...
Stingeti cu vin si lasati sa fiarba inabusit (cu capac) inca 10 minute. Scoateti puiul din tigaie.
In grasimea lasata de pui adaugati ceapa si ardeiul tocate marunt si caliti pana se inmoaie.
Adaugati rosiile decojite si taiate cuburi mici (daca sunt din conserva le striviti cu o furculita sau le mixati in blender), cimbrul tocat marunt si dafinul. Lasati sa fiarba pana scade sosul destul de bine, cam 10 minute la foc mediu.
Puneti puiul la loc in tigaie, adaugati o cana de apa si cateii de usturoi striviti.
Fierbeti inca 20 minute, pana carnea e facuta.
Sosul trebuie sa scada dar nu foarte mult.
Serviti cu mamaliguta si presarat cu patrunjel.

Personal, am adăugat acea cană de apă însă... nu știu, nu cred că ar fi fost nevoie... Zeama lăsată de jumate de kil de roșii, mi se pare suficientă.


Pentru cei ce nu știu (eu îmi aduceam VAG aminte), mămăliga se prepară astfel....sau mă rog, EU, am preparat-o așa:

Am pus la fiert într-o oala cinci căni cu apă rece și câta sare.
Apoi am lăsat în apă câteva fire de făină de mălai...(am făcut asta pentru a vedea când e pregătită apa pentru a pune restul făinii)
Cu aceeași cană ca și măsură, când apa a început să fiarbă, am pus de două ori (adică două căni) de făină de mălai. Am mestecat până a început să se îngroașe... Noi o preferăm mai apoasă, deci nu am lăsat-o să fiarbă FOARTE mult timp... în felul acesta se menține fragedă un pic mai mult. Dar se poate face și foarte tare, gen mămăligă pe care o putem tăia cu firul...


Apropo de mămăligă.... ce rețete știți sau faceți? (în afară de clasica mămăliguță cu brânză și smântână? )

Data viitoare, dacă sunt doritori, vă pot scrie o rețetă de mămăligă de care eu am auzit prima dată azi, de la al meu soț...nu foarte complicată dar cu un timp imens de facere - cca 2 ore...

Până atunci, poftă bună și...bere multă! ;)


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Mie, 02 Iun 2010 12:46 pm 
Astăzi avem ...


Rulouri a dracului de bune!

Ingrediente:

500 gr ficăței de pui
200-300 gr Jambon afumat
Unt, sare, piper, coriandru, rozmarin si salvie sălbatică


Ficățeii, spălați și bine scurși de apă, se prăjesc în puțin unt, până se rumenesc. Untul, eu, l-am încis în prealabil și am pus ierburile respectiv, coriandrul, rozmarinul și salvia, un pic la prăjit – cât să capete untul iz.
Când ficățeii au fost rumeniți, i-am scos... i-am pus pe șervețel absorbant și i-am lăsat la răcit.
Am scos mai apoi feliile subțiri de jambon și le-am pus pe un fund de lemn. Le-am uns cu un amestec Joe Doe (usturoi pisat, la care am adăugat: smântână, parmezan, sare, piper și aromat), am pus câte o bucată de ficățel de pui și le-am rulat, prinzându-le cu scobitori.

Toate rulourile le-am bagat la cuptor, la 180 de grade C, pentru vreo 20 de minute după care am mai lăsat încă cinci minute, cu căldura venind doar de sus. Asta pentru ca jambonul să devină crocant.


Rulourile astea eu le servesc lângă o spumă de cartofi (altfel spus, un pireu super spumos) și o salată verde ca în Banat... adicătelea: salată, usturoi, mărar, sare, piper, oțet și zahăr.


Super poftă vă doresc!


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Mie, 02 Iun 2010 1:10 pm 
Neconectat
activ şi comunicativ

Membru din: Dum, 26 Apr 2009 5:59 pm
Mesaje: 400
Localitate: Zurich
Mdea...eu nu (prea) gatesc din diverse motive dar cum o sa ma duc la munci in Elvetia ca au-pair o sa trebuiasca sa gatesc mancare vegetariana. Asa ca cine stie niste retete vegetariene va rog sa le postati.
Garofita- prietenul meu e Italian (desi nascut in Elvetia) dar italianu tot italian ramane, te rog sa mai scrii niste retete ca sa-i gatesc si eu ....candva... ( cand am fost la el in vizita doar el a gatit si gateste foarte bine dar as vrea sa-i fac o surpriza :pirate: ...oricum sunt varza... :pirate: dar macar o sa incerc). Eu i-am gatit coltunasi ca sunt moldoveanca =))


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Mie, 02 Iun 2010 5:58 pm 
Neconectat
tânără speranţă
Avatar utilizator

Membru din: Mar, 15 Aug 2006 3:07 pm
Mesaje: 317
Localitate: Luzern
SALATA DE PASTE

abia am terminat-o si-s mai rea ca o gravida. Stau calare pe frigider :-s

250 gr. paste cat mai marunte...scoici sau hörnli
un ardei mare rosu
castraveti in otet,
cascaval taiat cubulete
piept de pui fiert, taiat cubulete sau parizer (facultativ)
porumb
mazare
si cui ce-i mai trece prin cap

Toate taiate cubulete, in afara de porumb si mazare ;) Separat se face o maioneza, cand e gata maioneza, se pune putina apa minerala si curry si se mai amesteca cu mixerul pana se omogenizeaza.
Se amesteca maioneza cu ingredientele si se adauga sare, piper, patrunjel, leustean si putin otet. Cel mai bine merge cu crema de otet dulce. Se lasa la frigider vreo 2 ore dupa care ...Pofta buna!

_________________
Mit Geld kann man eine Uhr kaufen aber keine Zeit!

http://tothdaniel.wordpress.com/2010/05 ... ui-daniel/


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Mie, 02 Iun 2010 8:25 pm 
Băi am tot căutat emoticonul ăla...și nu-i, sau poate nu-l văd io... așadar: BĂLEEEEEEEEEEESC!


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Vin, 04 Iun 2010 7:01 pm 
=p~ =p~ =p~ =p~ =p~ =p~ =p~ =p~ =p~ =p~ =p~ =p~ =p~ =p~ =p~ =p~ =p~


;;) ;)


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Sâm, 05 Iun 2010 8:19 am 
Neconectat
activ şi comunicativ

Membru din: Dum, 26 Apr 2009 5:59 pm
Mesaje: 400
Localitate: Zurich
Ha pana si eu l-am gasit =p~ :pirate:


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Dum, 06 Iun 2010 11:20 am 
Vă mai aduceți aminte de CITRONADĂ (cel puțin așa-i zice în Banat) ???? Altfel spus, LIMONADĂ !

Cum fiică-mea este (iar !) bolnavă și cum afară e super-cald mă gândeam ce aș putea să îi ofer BUN, fără chimicale și care să nu fie înghețată !?

Așa că am găsit, pe mărețul net, asta și o împărtășesc cu voi :


CITRONADĂ :


Ingrediente :

1-2 lămâi
400 g zahăr,
2 l apă
1 g sare de lamaie

Mod de preparare :


Lămâile se spală, se șterg cu un servet, după care se rad de coaja galbenă și se storc, obținându-se, evident, suc de lămâie…
Răzătura obținută se pune într-un castron, se adaugă zahărul și se freacă cu o lingură de lemn. Apoi, se adaugă sarea de lămâie și apa.
Se amestecă bine până se dizolvă tot zahărul după care se strecoară (printr-o sită deasă sau printr-un tifon), se adaugă zeama de lămâie, se toarnă în sticle și se păstrează la rece….

Voi faceți? Dacă da, cum? Mai există și alte ingrediente care pot fi adăugate? Nu știu... scorțișoară sau...?

Mă gândesc cu dor la socată.... dar...de unde soc? :)

Later-edit: Citronada asta cu 1-2 lămâi și 400 gr de zahăr iese prea dulce!!! Aș sugera 3-4 lămâi sau doar 300 gr zahăr, poate chiar mai puțin....


Ultima oară modificat de AbraMack pe Dum, 06 Iun 2010 2:48 pm, modificat 1 dată în total.

Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Dum, 06 Iun 2010 2:30 pm 
Neconectat
activ şi comunicativ

Membru din: Vin, 17 Apr 2009 2:28 pm
Mesaje: 426
Localitate: Luzern
Buna,
eu as sugera in primul rind ca lamiile sa fie BIO, pe celelalte chiar daca le speli nu reusesti sa scapi de chimicalele cu care au fost stropite pentru transport, care sint f. daunatoare.
Eu as mai pune frunze de menta.
Eu nu fac limonada ( prea mult zahar) ci fac eistea din ceai verde peste care torn apa fierbinte, dupa ce s-a racit putin pun cuburi de gheata, adaug frunze de menta, lime (e mai putin agresiva la gust decit lamiia-necesita in consecinta mai putin indulcitor) si putin zahar (sau inlocuitor).
Dar cum vara deja se pare ca s-a terminat, cred ca o sa beau ceaiul cald! :((
Conny

_________________
Conny


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Dum, 06 Iun 2010 2:54 pm 
Faină ideea cu menta, Conny! ;) Personal, eu nu am încredere în produsele BIO... Adică nu cred că sunt în totalitate BIO... eventual reduse un pic chimicalele dar.... nah...

Ideea cu ceaiul e foarte faină însă fiică-mea nu pune gura pe niciun ceai, fie el de fructe sau alte arome faine... Văd că limonada a apreciat-o... dacă nu pentru dulceață, măcar pentru puținul ăla de vitamină C :)

În rest, vorba bună-mii: "Cea mai bună/sănătoasă beutură-i apa!"...Evident, până și asta e discutabil! :D


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Dum, 06 Iun 2010 8:06 pm 
SOCATA

-8 flori de soc
-9 litri apa
-1 kg zahar
-3-4 lamai(taiate in sferturi)
-10 gr drojdie proaspata
-1 lingura de otet
Se pun ingredientele intr-un borcan de 10 litri. Se lasa la macerat o saptamana, timp in care se amesteca cam de 2 ori pe zi. Apoi se filtreaza si se trage in sticle care se pun la rece. Bautura este placut racoritoare,parfumata si usor acidulata.

Am inteles ca socul are virtuti terapeutice, mai cu seama pentru sistemul respirator. De asemenea este galactogen (pt. mamici cu bebelusi alimentati natural).

Abro, soc gasesti pe la marginea padurii.
(O varianta de produs o propune un nene care se cheama Molinari, da' nu-i recomandabila pentru junioara :p )


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Dum, 06 Iun 2010 11:12 pm 
Hehehe...Luminițo, cu bio sau nu, parfumată șocată....oricând îl prefer pe nenea Molinari... Și junioara să o mai ia și tac-său în primire ;)

Merci pentru rețeta de socată... Sper ca Laura să îmi ofere și mie o sticlă...cică ea a făcut azi...nu de alta, dar io-s atât de expertă-n plante, că nu mi-s în stare să recunosc socul...fie el și la marginea pădurii... :P


O noapte liniștită, oriunde v-ați afla!


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 07 Iun 2010 8:48 am 
Neconectat
tânără speranţă

Membru din: Lun, 20 Mar 2006 4:59 pm
Mesaje: 314
Localitate: Wettingen (AG) CH
luminita scrie:
SOCATA

-8 flori de soc
-9 litri apa
-1 kg zahar
-3-4 lamai(taiate in sferturi)
-10 gr drojdie proaspata
-1 lingura de otet
Se pun ingredientele intr-un borcan de 10 litri. Se lasa la macerat o saptamana, timp in care se amesteca cam de 2 ori pe zi. Apoi se filtreaza si se trage in sticle care se pun la rece. Bautura este placut racoritoare,parfumata si usor acidulata.

Am inteles ca socul are virtuti terapeutice, mai cu seama pentru sistemul respirator. De asemenea este galactogen (pt. mamici cu bebelusi alimentati natural).

Abro, soc gasesti pe la marginea padurii.
(O varianta de produs o propune un nene care se cheama Molinari, da' nu-i recomandabila pentru junioara :p )


ma Lumi ma, da multe mai sti tu!!! Florile de soc trebuiesc uscate sau nu?!?!...oricum inca nu au inflorit.
Daca se pune drojdie, nu devine putin...alcoolica?!?!
Mersi de reteta, acasa faceam tot timpul....o s-o fac cat dau de flori de soc, si-o inlocuiesc cu vinul care-l beu cam des in ultima vreme! smack!!! :o)

_________________
unitatea mea de masura?! IRONIA!


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 07 Iun 2010 9:11 am 
Neconectat
tânără speranţă
Avatar utilizator

Membru din: Mar, 15 Aug 2006 3:07 pm
Mesaje: 317
Localitate: Luzern
SIROP DE SOC


Ca tot a inflorit socul pe la marginea padurilor si pentru ca eu am facut ieri 3 portii de sirop, va impartasesc si voua reteta mea preferata de sirop

30 de flori
1 lamaie
50 gr. sare de lamaie (se gaseste in farmacii)
2 l. apa
2 kg. zahar


Florile se pun in apa intr-o oala acoperita timp de 24 de ore.Impreuna cu sarea de lamaie si lamaia taiata.
Dupa 24 de ore se strecoara printr-o carpa de bucatarie sau tifon. Important e sa nu treaca decat apa. Apoi se adauga 2 kile de zahar si se amesteca pana se topeste zaharul.
Se pastreaza in sticle sterilizate in cuptor si inchise cu dopuri de pluta . garantie- pana la 2-3 ani

_________________
Mit Geld kann man eine Uhr kaufen aber keine Zeit!

http://tothdaniel.wordpress.com/2010/05 ... ui-daniel/


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 07 Iun 2010 9:18 am 
Neconectat
Admin
Avatar utilizator

Membru din: Joi, 17 Mar 2005 4:17 pm
Mesaje: 1781
garofita scrie:
Florile de soc trebuiesc uscate sau nu?!?!...oricum inca nu au inflorit.
Daca se pune drojdie, nu devine putin...alcoolica?!?!
Uscate sau nu, tot aia e.
Daca pui drojdie fermenteaza mai repede, daca nu pui fermenteaza numai cu drojdiile din aer - deci iese "alcoolica" oricum (1 grad probabil, cat o banana bine coapta).

_________________
Nu am dreptate.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 07 Iun 2010 9:22 am 
garofita scrie:
Florile de soc trebuiesc uscate sau nu?!?!...

Nope! :)
garofita scrie:
oricum inca nu au inflorit.

Ba au inflorit!!! Chiar adineauri am zarit o tufa intr-o curte de pe langa Denner.
Ma batea un gand...,da' m-am linistit. :D
..Oricum parfumul mi-a cam mutat nasul din loc si mi-a trezit amintiri...pacatoase. :ymdevil:
garofita scrie:
Daca se pune drojdie, nu devine putin...alcoolica?!?!
/:) /:) /:)
(..Da, da' nu mai spune la nimeni! ;;). )
garofita scrie:
Mersi de reteta, acasa faceam tot timpul....o s-o fac cat dau de flori de soc, si-o inlocuiesc cu vinul care-l beu cam des in ultima vreme! smack!!! :o)

Cu placere! :)

Inca o chestie: se pot face tincturi care se beau diluate in apa; se pot usca florile si se pot utiliza in infuzii (ca adjuvant in stari gripale- produc sudoratie scazand febra si are efect emolient in tuse si raguseala). Apropo de sudoratie: infuzia ar putea fi eficace in lupta impotriva kg in plus si a celulitei :D :D :D .


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 07 Iun 2010 9:33 am 
Lauraven scrie:
SIROP DE SOC


Ca tot a inflorit socul pe la marginea padurilor si pentru ca eu am facut ieri 3 portii de sirop, va impartasesc si voua reteta mea preferata de sirop

30 de flori
1 lamaie
50 gr. sare de lamaie (se gaseste in farmacii)
2 l. apa
2 kg. zahar


Florile se pun in apa intr-o oala acoperita timp de 24 de ore.Impreuna cu sarea de lamaie si lamaia taiata.
Dupa 24 de ore se strecoara printr-o carpa de bucatarie sau tifon. Important e sa nu treaca decat apa. Apoi se adauga 2 kile de zahar si se amesteca pana se topeste zaharul.
Se pastreaza in sticle sterilizate in cuptor si inchise cu dopuri de pluta . garantie- pana la 2-3 ani
Laura, eu cred ca nenea Molinari a facut reteta ta, doar ca -la 1 litru de sirop a adaugat vreo 500 ml de alcool rafinat de 90 de grade (asta pentru ca nu prea avea timp sa sterilizeze sticlele ca sa nu se strice bunatate de licoare, si... sa "potenteze" efectul dezinfectant ;) ;) ;) )


Ultima oară modificat de luminita pe Lun, 07 Iun 2010 9:40 am, modificat 1 dată în total.

Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 07 Iun 2010 9:37 am 
Soterro scrie:
garofita scrie:
Florile de soc trebuiesc uscate sau nu?!?!...oricum inca nu au inflorit.
Daca se pune drojdie, nu devine putin...alcoolica?!?!
Uscate sau nu, tot aia e.
Daca pui drojdie fermenteaza mai repede, daca nu pui fermenteaza numai cu drojdiile din aer - deci iese "alcoolica" oricum (1 grad probabil, cat o banana bine coapta).

...Nu stiu daca-i tot aia. Prin uscare se pierd o parte din uleiurile volatile din planta(in fond, ele au rolul terapeutic cel mai important).


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 07 Iun 2010 9:37 am 
Neconectat
tânără speranţă
Avatar utilizator

Membru din: Mar, 15 Aug 2006 3:07 pm
Mesaje: 317
Localitate: Luzern
luminita scrie:
Lauraven scrie:
SIROP DE SOC


Ca tot a inflorit socul pe la marginea padurilor si pentru ca eu am facut ieri 3 portii de sirop, va impartasesc si voua reteta mea preferata de sirop

30 de flori
1 lamaie
50 gr. sare de lamaie (se gaseste in farmacii)
2 l. apa
2 kg. zahar


Florile se pun in apa intr-o oala acoperita timp de 24 de ore.Impreuna cu sarea de lamaie si lamaia taiata.
Dupa 24 de ore se strecoara printr-o carpa de bucatarie sau tifon. Important e sa nu treaca decat apa. Apoi se adauga 2 kile de zahar si se amesteca pana se topeste zaharul.
Se pastreaza in sticle sterilizate in cuptor si inchise cu dopuri de pluta . garantie- pana la 2-3 ani
Laura, eu cred ca nenea Molinari a facut reteta ta, doar ca -la 1 litru de sirop a adaugat vreo 500 ml de alcool rafinat de 90 de grade (asta pentru ca nu prea avea timp sa sterilizeze sticlele ca sa nu se strice bunatate de licoare, si sa potenteze efectul dezinfectant ;) ;) ;) )

tot ce-i posibil, nu mi-o insusesc ;) da' copiii mei prefera sa-l bea din sticle sterilizate in cuptor...cred :-?

_________________
Mit Geld kann man eine Uhr kaufen aber keine Zeit!

http://tothdaniel.wordpress.com/2010/05 ... ui-daniel/


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 07 Iun 2010 9:39 am 
Neconectat
tânără speranţă
Avatar utilizator

Membru din: Mar, 15 Aug 2006 3:07 pm
Mesaje: 317
Localitate: Luzern
si inca o precizare. Florile trebuie adunate pe vreme frumoasa.( Daca mai exista asa ceva) polenul nu trebuie scuturat

_________________
Mit Geld kann man eine Uhr kaufen aber keine Zeit!

http://tothdaniel.wordpress.com/2010/05 ... ui-daniel/


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 07 Iun 2010 9:46 am 
Neconectat
tânără speranţă

Membru din: Lun, 20 Mar 2006 4:59 pm
Mesaje: 314
Localitate: Wettingen (AG) CH
no bine, amu stiu tat!!!

_________________
unitatea mea de masura?! IRONIA!


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 07 Iun 2010 9:50 am 
Lauraven scrie:
luminita scrie:
Lauraven scrie:
SIROP DE SOC


Ca tot a inflorit socul pe la marginea padurilor si pentru ca eu am facut ieri 3 portii de sirop, va impartasesc si voua reteta mea preferata de sirop

30 de flori
1 lamaie
50 gr. sare de lamaie (se gaseste in farmacii)
2 l. apa
2 kg. zahar


Florile se pun in apa intr-o oala acoperita timp de 24 de ore.Impreuna cu sarea de lamaie si lamaia taiata.
Dupa 24 de ore se strecoara printr-o carpa de bucatarie sau tifon. Important e sa nu treaca decat apa. Apoi se adauga 2 kile de zahar si se amesteca pana se topeste zaharul.
Se pastreaza in sticle sterilizate in cuptor si inchise cu dopuri de pluta . garantie- pana la 2-3 ani
Laura, eu cred ca nenea Molinari a facut reteta ta, doar ca -la 1 litru de sirop a adaugat vreo 500 ml de alcool rafinat de 90 de grade (asta pentru ca nu prea avea timp sa sterilizeze sticlele ca sa nu se strice bunatate de licoare, si sa potenteze efectul dezinfectant ;) ;) ;) )

tot ce-i posibil, nu mi-o insusesc ;) da' copiii mei prefera sa-l bea din sticle sterilizate in cuptor...cred :-?

...Mi se pare corect. Sa speram ca-si vor mentine preferintele si peste vreo 15 ani. :D :D :D
Lauraven scrie:
.. Florile trebuie adunate pe vreme frumoasa.( Daca mai exista asa ceva)...

...Daca pomenesc de vulcanul cu nume non-pronuntabil din Islanda o sa-mi sariti iar cu totii in cap (vreau sa spun, in legatura cu existenta vremii frumoase vara asta :D )


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 07 Iun 2010 10:01 am 
Neconectat
tânără speranţă
Avatar utilizator

Membru din: Mar, 15 Aug 2006 3:07 pm
Mesaje: 317
Localitate: Luzern
luminita scrie:
...Mi se pare corect. Sa speram ca-si vor mentine preferintele si peste vreo 15 ani. :D :D :D
Lauraven scrie:
.. Florile trebuie adunate pe vreme frumoasa.( Daca mai exista asa ceva)...

...Daca pomenesc de vulcanul cu nume non-pronuntabil din Islanda o sa-mi sariti iar cu totii in cap (vreau sa spun, in legatura cu existenta vremii frumoase vara asta :D )

ne ramane speranta :D

Sa privim partea plina a paharului.....tot e bine, ca dupa 5 zile de ploaie, avem parte de 2 zile cu soare .

_________________
Mit Geld kann man eine Uhr kaufen aber keine Zeit!

http://tothdaniel.wordpress.com/2010/05 ... ui-daniel/


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 126 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România