Orecchiette con brocolliPentru 4 persoane :
-700 gr broccoli
-350 gr orecchiette (pasta ce se gaseste la Migros sau Coop- mai faine sunt alea de la Coop,marca Voiello)
-1 ardei iute
- cativa catei de usturoi
-10-12 rosii cherry (se poate si fara)
-ulei de masline
-sare grunjoasa
-parmigiano regiano (parmezan) sau grana padana
-ierburi aromatice(eu pun busuioc si oregano)
Intr-o oala mai incapatoare (4 L) se pune apa cu sare la fiert. Cand clocoteste apa se pun broccoli (spalati si despartiti in buchetele) si se lasa sa fiarba 2-3 minute. Se « pescuiesc » din apa si se pun deoparte.
In apa in care au fiert broccoli, se « arunca » orecchiettele si se fierb « al dente »(cam 10 minute).
Intre timp, intr-o tigaie incapatoare se caleste usturoiul si ardeiul iute(caruia i-au fost indepartate codita si semintele). Se adauga rosiile cherry, spalate si taiate in jumatati, busuiocul si oregano. Se lasa sa se « coaca » ingredientele din tigaie, adaugand(daca e cazul) apa din oala in care fierbe pasta. Se adauga broccoli. Apoi pasta fiarta. Se "salta" putin in tigaie, sa se "marite" aromele. (mie imi place ca "il sugo"-adica ...condimentul pt pasta, sa fie mai lichid, drept pt care mai pastrez din apa in care s-au fiert broccoli si pasta, si adaug daca e cazul)
Se pune in farfurii, se presoara cu parmigiano regiano. (razatura de parmigiano regiano sau grana padana se gasesc la coop sau migros in pachetele de diverse gramaje)
Pofta buna !
PS : Mie nu-mi plac in mod deosebit broccoli, dar preparati asa sunt super buni !