izvor110 scrie:
Bonsoir,tinara ce cauta de munca vorbeste de caesar ritz collège o scoala privata de mica importanta si nu cea din Lausanne archicunoscuta si prin costul anual. Nu am avut deloc impresia ca o descurajati si probabil informatiile mele sint percepute In acelas registru. Turismul elvetian este intr o mare souffrance..salariul minimal votat acum citiva ani A inceput sa ucida minunatele statiuni mici dezvoltate In satele vechi. Evident pecuniar e mai putin interesant sa muncesti In Franta linga frontiera,dar este un prim pas.
da stiu dar daca doreste de exemplu mai tarziu sa aplice in hotelerie de inalta clasa in orasele mari din Elvetia, sansele sunt mai bune cu o scoala de nivel ridicat.
Caesar Ritz este ok. Are de exemplu si in Lucerna o "filiala" si este ok.
In ceace priveste salariul minim, tin sa va asigur ca v a deveni si mai minim datorita faptului ca tineri straini din multe tari europene "strica" si mai mult piata ... vorbesc tot in cunostinta de cauza. Un exemplu: daca in 2010 salariile erau la receptionist hotelier de ca. 4500 Fr. in medie la incepatori fara experienta acum seplateste maximal 3400 - 3600 Fr. brutto! Bineinteles ca nici tinerii de aici nu sunt in aceest caz interesati sa lucreze in sate si orase mai putin renumite desi aceeste statiuni de poveste sunt pline de charme. In plus ca sa ramanem la subiect. De ce tinerii care lucuiesc aici ar trebui sa lucreze pt un salariu mai mic doar datorita faptului ca au origine romana. A da si ca sa nu uit. Femeile au in general din start in Elvetia, indiferent de zona, cca. 10-20% mai putin la salariu lunar ptaceeasi pozitie/functie ... un scandal... dar ma rog, sa nu uitam ca femeile in Elvetia au avut abea incepand din 1971 dreptul de vot, oficial in Appenzell abea din 1990. Dar ca sa nu deviez de la tema de aici. Adevarul la intrebarea tinerei de aici este undeva la mijloc intre raspunsurile Dvs. si ale mele.