Abra nu cred ca e lipsa de interes ci poate de "tandem". Pe de alta parte daca vrea cineva cu adevarat sa dialogheze pe aceasta tema trebuie de ex sa si puna mana pe carte. De ex se poate lua un verb compus, se poate da ca tema o saptamna si apoi discutat pe marginea acestui subiect. Doar daca persoana care doreste sa "invete" nu-si face temele" cel sau cea care doreste sa ajute nu are ce sa ajute.
Apoi mai e ceva care imi tot sare in ochi de la un timp; undeva cineva are o semnatura de genul : "accidentele pe forum au loc cand 2 persoane incearca sa fie inteligente in acelasi timp". Semnatura spune multe. Nu si pt mine. Nu vad de ce nu pot discuta 2 persoane in acelasi timp la fel de inteligent ?! De ce trebuie sa fie unul mai "prost" si unul mai destept ?! Adica daca eu am habar de ceva in schimb nu am habar de altceva inseamna ca sa stau pe tusa pana m-oi destepta ?? Oamenii inteligenti si cu buna vointa sunt capabil sa poarte oricand si cu oricine un dialog civilizat

Si Ionel, ceea ce cred ca vrei sa spui tu este Das Weib. Nu e ilogic ci pur si simplu o forma mai veche, femeia/ muierea lui X. Doar ca sotiilor de nobili li se spunea Die Frau...von. Si Mozart a descris in flautul fermecat...aceasi poveste. Apoi, uneori -ca sa glumesc acum- poate ca nu se mai stia daca "femeia" e barbat sau femeie

Poate de aici ...neutru. E o gluma dar azi...de ex la Transvetiti pica exact bine
Si ca o conluzie limba germana e mult mai logica decat pare. E chiar matematica. Sensul poate pare ilogic dar constructiile gramaticale sunt chiar prea logice. La inceput e greu dar cu cat cunosti mai bine "regulile de circulatie" cu atat vei putea jongla fara problema limba germana.
Deci Abra....cum ramane cu...Tandemul

?