Fiecare Gemeinde ( primarie) are un birou ce apartine de Bildungskomission. Nu stiu cum s-o numesc in romana. Ei de obicei se ocupa de straini si de integrarea acestora printre altele oferind cursuri in grupa de limba germana, mai tii minte ca ti-am spus eu o data

. Apoi astfel de cursuri mai organizeaza de obicei si una din biserici, fie protestanta fie catolica fara a fii necesar ca tu sa fii de aceasi religie. Ori sunt gratis ori la un pret foarte redus. Trebuie sa te interesezi la ei. La noi au o moda noua; au primit bani pt ai integra pe straini, ofera cursuri. Apoi ei iau lista membriilor comunitatii in care locuiesti, eu de ex apar de origine din Romania, si suna: buna ziua stiti..blablabla
va oferim un curs de germana !! Cam asta ii spuneam Laurei mai sus. Pe mine ma enerveaza doar ca am ajuns la concluzia ca poti sa te dai de-a berbeleacul...poti sa le stii limba dialectul si tot..dar tot pe lista de Ausländer esti. Cu sau fara pasaport elvetian in buzunar !! Si sincera sa fiu...ma apuca dracii

Dar acum ...nu am voie sa ma apuce nervii pt ca in curand e pastele, deci pt ca eu voi pleca...va urez tie si tuturor sarbatori fericite, adica Paste fericit, linistit si..tot ce vreti voi. Sper sa ne reauzim...
Giorgia