@dac68 Stiu ca sunt diferente de la un canton la altul. Eu stau in Vaud. Suntem in martie, numara pina la 100, au inceput sa faca exercitii cu numere de genul 16< 13 +5, calcule de adunare pina la 100. La nivel de scris trebuie sa adauge cuvinte care corespund unui desen intr-o fraza, au acoperit cel putin jumatate din literele alfabetului, invata anumite sunete din limba franceza care se scriu de o anumita maniera, la fiecare 3 zile schimba ''cartea'' dupa ce o termina de citit. Cartea are cam 15 pagini cu maxim doua propozitii pe pagina si un desen, nu te gandi la romane

Temele constau intr-o foaie A4 cu trei coloane de calcule (cam 30 operatii in total) + lietere de scris, de obicei cam 3 randuri + desenele care ''dau drumul'' la mana pentru a face litera respectiva. Nu se dau teme de pe marti pe miercuri dimineata si nici in week end.
Soterro, cred ca au apus demult vremurile in care mama statea acasa cu copiii, in majoritatea cazurilor. Stau intre Geneva si Lausanne, chiria unui apartament de 3 camere costa undeva la 2500 daca ai noroc, sau 3000+ majoritatea. La banii astia adaugi asigurari, pentru 3 persoane cam 700 - 800, mancare cam 500 - 600 minim, diverse abonamente, internet, telefon etc. si ajungi pe la 4000- 5000. Asta fara sa misti din casa. Mai ai ceva haine, incaltari, o iesire cu prietenii, o masina si dintr-o data realizezi ca pentru a o tine pe mama acasa ti-ar trebui un minim CHF 8000.- net. Fara extravagante gen, iesiri la ski sau vacante de doua saptamani la mare... Daca esti obisnuit sa stai in casa si vacanta sa fie o plimbare pe camp sau iesit cu rolele in zona, este fezabil, altfel nu vad multe familii care sa isi permita ''luxul'' de a trai dintr-un singur salariu.
La Geneva nu este nici o rusine sa ai 30 ani, fara familie, sa lucrezi si sa imparti apartamentul cu cineva in aceeasi situatie. Din nefericire, este o necesitate si o situatie omniprezenta. Asta ca sa poti spune ca ai si o viata pe care o ''traiesti''.