MIRIAM, multumesc pentru postul tau detaliat. Am fost in deplasare in strainatate si am lipsit citeva zile, de aceea raspunsul intirziat.
Fiecare tragedie in care a murit un om ma cutremura. Cu atit mai mult, cu cit in urma tragediei a fost omorit si un ciine. Crezi ca daca aceste accidente ar fi fost cauzate de un sofer neatent, ar fi fost pedepsit cu moartea? Eu cred ca nu.
In primul exemplu adaugi ca acel catel a fost adoptat in Germania (banuiesc ca ai vrut sa fie o critica la adresa inconstientei ONG-urilor). Eu as vrea sa stiu daca se afla intr-o familie...a mai omorit pe cineva? El a fost testat din pdv al caracterului, pentru ca si eu ma ocup de adoptia de ciini din Romania si stiu ca si noi facem asta minutios. Ciinii violenti nu au sanse de a fi adoptati. Toul ne spune ca intimplarea nefericita a fost un oribil accident...dar bineinteles ca a omori repede ciinele este cel mai simplu.
Cred ca pina la urma esenta se poate scrie intr-o singura fraza : eu nu cred ca avem dreptul sa ucidem animale pentru comfortul sau siguranta noastra. Trebuie sa gasim alte solutii. Punct.
Altii cred ca avem dreptul, ca oameni, sa ucidem animalele care nu ne plac numai pentru ca putem. Eu nu.
Statistica ta de adoptii ma mira foarte tare. Precum am spus si eu ma ocup de asta si stiu ca cifrele sint altele, dar nu am timp sa descopar unde este discrepanta. Sigur exista sute de adoptii care nu au intrat in aceasta statistica, dar nu imi explic unde este greseala.
MIRIAM scrie:
Nu ma cunosti, Conny. Dar sa stii ca sunt un om care se implica, participa, ajuta. Atat cat pot. Si nu de la distanta. De la Mihailesti am luat 3 femele ce tocmai fatasera. Mi s-a rupt inima atunci cand le-am vazut. Au fost luate de pe strada cu pui cu tot
Acum te cunosc mai bine MIRIAM si sa nu imi spui ca iti pare rau ca i-ai salvat. Fiecare are dreptul la o parere, important este sa faca un bine atunci cind trebuie
MIRIAM scrie:
De oameni ca tine Conny, au mare nevoie autoritatile si ONG-urile. De oameni care sufera mai mult pentru un patruped decat pentru un biped.
Acelasi lucru se poate spune si despre tine. Nu ma cunosti : prima afirmatie este adevarata, ca dovada ca ma si implic. A doua nu....asta ca o prima explicatie a caracterului meu. Restul urmeaza alta data

@connex si eu cred ca acesti descreierati sint o minoritate. Problema este ca atmosfera generala de lipsa de respect fata de viata si conditiile de viata ale ciinilor ii face pe oameni sa nu se mai teama de consecinte morale sau legale. Daca omori un ciine...ai auzit vreodata de amenzi, oprobiu public, etc...asa ca orice bruta poate omori un ciine sau o pisica fara scrupule, fara consecinte. Cuvintul "javra" este folosit de persoane educate. Aceasta atmosfera generala este creeata si de NOI, noi sintem raspunzatori pentru ea!
PS Dac 68 @ Iar argumentul cu mielul de Paste? A treia oara? Nici un argument nu devine mai bun numai prin repetare cu un ton mai veninos...