AbraMack-reloaded scrie:
permis de sedere ceea ce e VITAL...
Permisul de şedere se obţine, de regulă, după ce ai semnat un contract de muncă.
Nici eu nu vreau să-l descurajez, dar, din link-urile ce le-am postat mai sus:
Elveţia stabileşte anual un număr de permise pe care le eliberează muncitorilor români şi bulgari. Din această cauză, anul trecut, mai puţin de 350 de români s-au angajat în această ţară, cei mai mulţi găsindu-şi un loc de muncă în IT.Vă daţi seama, oameni buni, ce număr infim, 350?
Admit că şi mie îmi este puţin teamă de ce se va întâmpla după terminarea facultăţii...îmi doresc din tot sufletul să lucrez în Schweitzerland, dar între mine, un român, şi un cetăţean elveţian sau englez cu aceleaşi calificări, angajatorii au o predilecţie pt. cei din urmă.
Cred că ar trebui să obţin nu doar licenţa, ci şi un master, doctorat şi postdoctorat pt. a avea şanse reale de a-mi găsi un post bun. Concurenţa e acerbă.

Dar şi să fac studii până la 30 de ani, chiar nu mă tentează. Dacă după terminarea facultăţii nu-mi găsesc job aici, n-am altă soluţie decât să-mi caut prin Franţa, Germania sau Anglia.
În România în niciun caz nu vreau să mă întorc. Prefer s-o iau de la zero într-o altă ţară.
Detest viaţa de adult, lol...