inca nu ati raspuns la intrebarea de ce TREBUIE sa va mutati in Elvetia?

sau nu am fost eu atent.
stefania garnet scrie:
Am citit atata despre cat de greu este sa intri in Elvetia ( si mai ales ca roman)a...
Se intra cu buletinul in Elvetia.
Mai greu e sa ramai. Daca nu ai un contract valabil, daca nu stii limba, sansele sunt subunitare.
Si chiar si atunci cand stii limba, ai un serviciu, dar nu ai contacte sociale, prieteni pe care sa te bazezi, e destul de greu sa te integrezi si sa-ti placa.
princessduck scrie:
stefania garnet scrie:
Multumesc ptr raspuns. Cateva zile nu am mai intrat pe forum ptr ca nu mai asteptam niciunul . Stiu ca poate mesajul meu era unul foarte....." comun".....
Inca una care da buzna pe forum , intreband aceleasi lucruri de care unii sunt suprasaturati deja sa auda....
Dar cand esti in fata unei probleme pe care nu stii cum sa o solutionezi, se poate intampla sa pui intrebari " prostesti", fara sa vrei asta.
Asta vreau sa fac, cum ati zis si dvs....intai sa vin sa ma intalez eu, apoi sa-mi aduc copilul si tot ce presupune asta.
Am citit atata despre cat de greu este sa intri in Elvetia ( si mai ales ca roman), incat am ajuns sa ma tem ca nu va fi posibil. De asta tot caut raspunsuri in persoane care au trecut prin asta inaintea mea. Am vazut ca dvs sunteti membru pe forum de mult timp, deci sunteti " de-al casei " acolo. M-ati ajuta mult daca ati putea sa-mi raspundeti la intrebarile mele " prostesti": ma pot instala intr-un hotel un timp, apoi sa depun CV-uri in coaforuri sau restaurante..... Credeti ca am vreo sansa sa se uite cineva la mine? Vorbesc bine spaniola si engleza, dar nu la fel de bine germana, desi ma descurc intr-o conversatie....
Multumesc! Ana Maria
Nu stii germana (sau limba zonei in care vrei sa lucrezi) -- nu ai sanse. Desi daca te descurci in conversatie este totusi in regula dar in functie de ce domeniu ai vrea si ce conversatie trebuie sa porti atunci trebuie sa vezi daca te apuci sa inveti.
Poti sa te duci in Anglia, Australia, SUA etc. unde se vorbeste limba engleza.
La coafor si restaurant iar nu ai sanse mari , ca sa nu zic nule, deoarece: 1- nu ai permis de munca aici; 2- esti romanca si multi angajatori se feresc de romani din cauza regulilor; 3- saloanele de coafura si restaurantele au personalul lor care este pregatit aici sau sunt in curs de pregatire si sunt platiti sub CHF1000/luna (deci nu o sa plateasca pe cineva CHF3000/luna care tocmai a venit in Elvetia) si mai si vorbesc limba zonei in care lucreaza. De fapt punctele de mai sus se aplica cam in majoritatea cazurilor.
Succes!
Din pacate adevarul doare, dar asta este, TREBUIE spus.