Atata timp cat firma sta intr-adevar in spatele tau - nu ar trebui sa fie probleme !!!
Si la ce ma refer ? - sa fie de accord sa publice jobul si pe site-ul la RAV (asa la misto) ca sa acoperiti o reglementare
- si anume - Inländervorrang ! Se refera la prioritizarea angajarilor in functie de tara.
Tu ca roman esti a 4-a alegere si da-mi voie sa explic :
- primii alesi sunt elvetienii - mi se pare normal - restul..naja...
- old EU - DE, FR etc
- new EU - Polonia, Cehia, H
- newer EU - RO. BUL
- even newer - Croatia
- 3-rd partyes - restul -
Deci da-ti seama ce funny e sa vii din India, Pakistan sau chiar USA sau Australia - ptr ultimii exista acorduri care faciliteaza un pic treaba.
Important este ca firma sa stea in spatele tau la "presiunea" pusa de AWA sau Migrationsamt(ca pana la urma de la ei(AWA) ai sa primesti viza) si sa sustina fara rezerve - DA - nu am gasit pe altcineva si el este in viziunea noastra alegerea perfecta. Legal nu prea au ce sa faca - atat timp cat se respectza cadrul legal (fara suspiciuni de Lohn-dumping sau altele) trebuie sa-ti dea viza.
Aici este punctul unde multe firme cedeaza si se hotarasc ptr un alt candidat.......
Statul nu are voie sa se amestece in politica de angajari a unei firme private !!!
Probabil ai sa primesti un L pe un an care va fi prelungit de 2-3 ori pana vei primi un B pe 5 ani...sau poate esti unul din norocosii care primeste direct B pe 5...
Spor in toate si da-ne si noua un final la poveste !