Buna!
Vad ca subiectul a starnit ceva comentarii...!!
Nu ca as avea nevoie de "circoteca religioasa" dar asa e datina,asa trebuie etc, etc...la noi la romani....si nu ca as fi vreo mare credincioasa, dar asa suntem crescuti cu "frica de dumnezeu",eu de fapt cred dar in felul meu, pt ca a crede nu inseamna sa te duci toata ziua la biserica si sa te trezesti la miez de noapte sa te rogi...!
si pt ca sunt singura fata si cea mica la parinti va puteti imagina ce e in sufletul bietei mele mame..

Acum lasand un pic gluma si nervii, care ii avuseram ieri, la o partte, pt ca nu asa vrea nici sa mint sau mai stiu eu ce,pana la urma o sa-l botez pe sot si asa ma mai usureaza si de niste banuti dar acu asta e! Pe mine ma exaspereaza mai mult faptul ca in Romania cum aude cineva ca e vorba de un strain, mai ales elvetian...ca astia au bani frate nu gluma...,sau ca muncesti in strainante, se ridica mereu cu pretentii - banesti - , adica prosteala pe fata...cam asa ceva!!!
Oricum mi-a venit o idee: sa ma duc eu frumusel la Bern cand se face slujba romaneasca si sa vorbesc cu un preot , ca ma gandesc eu daca preotul traieste aici stie si despre religiosii astia de aici

si imi explica el mai bine daca reformant-desident are ceva cu ortodox in comun.
Oricum multumesc tuturor de sugestii si comentarii!
Un week-end fara gripa porcina va doresc!